Petit Deià,ett unikt hem i en avskild enklav i Serra de Tramuntana

Nu har du möjlighet att bo i hjärtat av Serra de Tramuntana, en så vacker och unik del av Mallorca att det har utsetts till världsarv. Lugnet i idylliska Deià kan nu också bli ditt hem. Petit Deià ligger bara fem minuters promenad från byns centrum och 15 minuter från den vackra bukten Cala Deià.

Området får en unik och exklusiv byggnadsstil med respekt för miljön, inspirerad av traditionell mallorkinsk arkitektur och med lokala materialval som sandsten och kalksten

Medelhavskaraktär

Husens tydliga medelhavskaraktär, bland annat med synliga träbjälkar och klassiska mallorkinska fönsterluckor, kombineras med hög bekvämlighet tack vare golvvärmesystem och dubbelglasade dörrar. Hela området ges en unik stil med känsla för detaljer både exteriört och interiört. Bland annat är samtliga ytterdörrar trädörrar i original, som räddas från tidigare hus.

Antoni Juncosa Aysa, erkänd för sina hus skapade med respekt för Mallorcas traditionella arkitektur, är den ansvariga arkitekten bakom Petit Deià karaktäristiska byggnadsstil. Med kopplingar till såväl konstnären Joan Miró som arkitekten Josep Lluís Sert har han genomfört bevarande renoveringar av de enastående och välkända egendomarna s’Estaca och Son Moragues. Även markegendomarna bevarades och utvecklades i detalj, och hundraåriga olivträd kunde räddas i linje med det typiska öppna landskapet kring Deià och Valldemossa. Filosofin grundar sig i en respekt för miljön och med en design som rymmer alla bekvämligheter i ett modernt hem.

De exteriöra miljöerna i området har utvecklats av landskapsarkitekt Luis González-Camino, med en såväl nationell som internationell karriär bakom sig. Redan 1975 grundade han sin studio Camino Paisajistas, och har både lång erfarenhet och djup kännedom om Mallorcas unika miljöer.

Om du vill veta mer om Petit Deià rekommenderar vi att du besöker vårt pilothus. Kontakta oss på:

Karaktäristika:

  • Utsikt mot bergen och byn Deià
  • Genomtänkt inredningsdesign, varje litet hörn är utformat med omsorg
  • Vardagsrum med öppen spis och synliga träbjälkar
  • Varma och bekväma sovrum
  • Hög energieffektivitet
  • Terrass och privat trädgård
  • Pool och Privat parkering