Metrovacesa – nytt boende nära stranden i Palma

Jardines de Llevant – miljövänligt boende med terrass och pool på taket

En av de bostadshus som kommit längst i det nya området Nou Llevant är Metrovacesas Jardines de Llevant, som är mallorkinska för Llevants trädgårdar. Bygget reser sig på en avskild tomt på Avenida México, inte långt från Ikea. Läget är idealiskt på flera sätt. Om hörnet på korsande calle Brotad ligger en stor tomt där en konserthall för Balearernas egna symfoniorkester, Caja Música, kommer att uppföras vägg i vägg med Fundación Rafa Nadal. Det närmaste bostadsbygget, XO Residencia, kommer att ha café och kommersiella lokaler i bottenvåningen. Dessutom planeras för en större matbutik i området.

Nära till Ikea, flygplatsen och stranden

På tomten bakom Jardines de Llevant kommer en park att anläggas, Can Palau, och en av de nuvarande gräsytorna i området kommer att omvandlas till fotbollsplan. Intill byggnaden finns ett grön område med en promenad- och cykelväg som leder över motorvägen till Ikea med sin populära matbutik, och flera andra större varuhus och supermarknader. Dessutom kommer calle Brotard förlängas till motorvägen med direktaccess såväl till den internationella flygplatsen San Juan som till centrala Palma. Men mest uppskattat kommer med säkerhet närheten till den långa stranden in mot Palma vara, liksom och Portixol med sin marina och privata båthamn som nyligen rustas upp. Och självklart den milslånga strandpromenaden med alla mysiga uteserveringar med rogivande utsikt över havet.

Metrovacesa grundades redan för 100 år sedan

Metrovacesa är en stor och välkänd byggare i Spanien. Företaget grundades redan år 1918, och på 1950-talet uppförde man de båda landmärkena Edifício España och Madrids första skyskrapa Torre de Madrid, som båda omger Plaza de España i Madrid. Idag har bolaget ett 80-tal pågående byggprojekt runt om i Spanien, främst i Barcelona och Málaga. Ett av dessa projekt är alltså Jardines de Llevant i Palma.

Toppmoderna lägenheter med privat terrass

När Jardines de Llevant invigs omkring hösten 2021 kommer här finnas två huskroppar med 114 toppmoderna och inflyttningsklara lägenheter, alla med privat terrass. Minsta lägenheten kommer att ha en yta om 53 kvadratmeter och största om 136 kvadratmeter, och de längsgående terrasserna kommer vara allt från 8 kvadratmeter stora till 20 kvadratmeter. Lägenheterna kommer att ha allt från ett till fyra sovrum, kök och stort vardagsrum och ett eller två helkaklade badrum med tvättmaskin. Förutom i kök och badrum kommer lägenheten ha genomgående golv i behaglig eklaminat. Vardagsrummet, köket och i många fall även ett av sovrummen kommer ha utgång till antingen en eller två terrasser. Då byggnaden är fristående kommer de allra flesta terrasser att ha antingen morgonsol, kvällssol eller sol större delen av dagen. Vissa kommer att ha utsikt mot innergården, andra mot de vackra Tramuntanabergen och från lägenheterna högst upp med söderläge kommer man att kunna blicka ut över Medelhavet. Flyttbara solskydd i aluminium kommer göra det möjligt för de boende att skärma av solljuset när så önskas.

Garage och privat förråd i källarplan

Varje boende kommer att köpa till minst en garageplats samt ett privat förråd i källarplan dit hiss går. Garageplatserna är förberedda för laddning av elbil. Förråden finns i olika storlek, de största på 12 kvadratmeter är stora nog att förvara familjens cyklar i. Det betyder att de boende på bara några minuter kan vara ute på den milslånga cykelvägen längs Palmabukten. En cykelväg som leder från bortre änden av Palmas båthamn ända El Arenals marina på andra sidan den milslånga finkorniga stranden, med vidare access till Mallorcas alla underbara småvägar, byar och stränder.

Trädgård och pool på taket

Mellan de två höga huskropparna kommer det att finnas en trädgård med gångvägar och sittplatser för välbehövlig skugga och lugn, samt en skyddad lekyta för barn. Samtidigt kommer taket på de två högsta huskropparna ha var sin stor swimmingpool med generöst soldäck för alla boende att njuta av. Från takterrasserna på de sex våningar höga byggnaderna kommer utsikten över Palmabukten, Palma stad, Medelhavet i söder och Tramuntanabergen i norr att vara slående, och chansen är stor att de blir populära samlingsplatser för att beundra utsikten över havet och bergen när solen sänker sig bakom bergen.

Solceller och aromatiska växter ger hållbar el

De längre huskropparna kommer att vara belagda med ett grönskande tak med aromatiska växter och solcellspaneler som förser lägenheterna med effektiv och miljövänlig aerotermisk el. Varje lägenhet kommer att ha multisplitsystem för luftkonditionering i sovrum och vardagsrum för en behaglig temperatur oavsett utomhustemperatur. Rummen kommer även att förses med en ventilationslösning som återvinner såväl värme som kyla som ger en bra luftkvalitet och håller elräkningarna nere.

Alla bekvämligheter för att skapa ett hemmakontor

Uttag till tv samt möjlighet till trådlöst, snabbt wifi kommer givetvis att finnas i varje rum. Detta ger möjlighet att skapa ett hemmakontor, något som efterfrågas särskilt i dessa tider då det spelar allt mindre roll i vilket land eller i vilken stad du har ditt kontor, bara rummet är tyst och uppkopplingen snabb. Desto mer uppskattat att då ha en pool på taket, lunchrestauranger i närheten, 500 meter till stranden och strandpromenaden och så flygplatsen och centrala Palma bara tio minuter bort med bil.
Och inte minst det som svenskarna längtar efter alla mest, sol och medelhavsvärme året om.