Llevant 96 – nya lägenheter nära Portixol i Palma

Avantespacia är en av de bostadsutvecklare som etablerar sig i Nou Llevant. Deras nya bostadskomplex heter Llevant96 och kommer mycket riktigt bestå av 96 lägenheter av olika storlek när det står klart under andra halvan av år 2023.

Perfekt läge nära stranden, flygplatsen och centrala Palma

Llevant96 uppförs såsom flera andra pågående bostadsprojekt invid Avenida México, en av Nou Llevants mest centrala tvärgående gator som kantas av träd och breda trottoarer. Llevant96 kommer även ha entré från calle Puerto Rico, som leder vidare till hamnen i Portixol. På andra sidan calle México ligger ett av de bostadshus som är först ut i Nou Llevant att bli inflyttningsklara, Gestilars Mediterránea. Det är alltså ett tryggt och levande kvarter där mycket spännande är på gång.

Tomten ligger dessutom bara några få kvarter in från hotellet Melià Palma Bay, som för uppfördes för några år sedan intill Palmas nya kongresspalats. Ytterligare ett kvarter bort och du befinner dig på Palmas populära strandpromenad med sina många restauranger och inte minst den fantastiska citystranden C´an Pere Antoni. Här kan du njuta av solen och Medelhavet och inte minst den vackra solnedgången bakom Tramuntana.

Ett kvarter med två huskroppar som öppnar upp mot en grön innergård

Så vad är speciellt med Llevant96? Först och främst kommer det att bli ett kvarter helt igenom modernt arkitektur med bostäder som anpassas efter dagens krav på energieffektivitet och bekvämligheter. Något som ligger i linje med både Avantespacias tidigare projekt runt om i Spanien som de övriga kvarter som är under uppförande i området. Bostäderna kommer att öppna upp mot en ljus innergård omgiven av en högre och en lägre huskropp med terrasser av varierande storlekar. Centralt kommer finnas en härlig swimmingpool omgiven av ett trädäck med solstolar, samt ett fullt utrustat gym med omklädningsrum som görs tillgängligt för alla boende.

Majoriteten av lägenheterna kommer ha generösa möblerbara terrasser mot den avskärmade poolen och innergården. Fasaden i natursten, stenbeläggningen och alla övrigt material kommer gå i ljusa eller helt vita nyanser, alltså helt igenom klassiska mallorkinska färgval som även går igen i de omgivande kvarteren. I bottenvåningen kommer det att finnas förråd och garageplats för samtliga lägenheter, med hiss upp i huset.

Moderna lägenheter med terrass, garage och förråd

De 96 lägenheterna kommer att ha allt från ett till fyra sovrum, badrum, välutrustat kök och ett stort ljust vardagsrum med utgång till privat terrass. De större takvåningarna kommer omfatta två plan i en magnifik och luftig duplexlösning. Husets minsta lägenheten kommer vara på 62 kvadratmeter, medan det största penthouset kommer omfatta hela 165 kvadratmeter och därtill ha en terrass med plats för solstolar och flera sittgrupper. Majoriteten av lägenheterna kommer dock att omfatta mellan 112 och 134 kvadrat, en bostadsyta som många efterfrågar, och de allra flesta kommer att ha en möblerbar terrass att njuta av under hela året.

Alla lägenheterna kommer att ha ett fullt utrustat kök, inbyggda garderober, förstärkt entrédörr, treglasfönster med motoriserade solskydd, AC, vatten- och energisparande kranar i kök och badrum och genomgående maskiner med energiklass A. Samtliga lägenheter får tillgång till förråd i källarplan samt garageplats med förinstallation för laddning av elbil.

Ett boende för en hållbar livsstil

Arkitekturen kommer att vara samtida, enkel och flexibel men också elegant och funktionell med enhetlig estetik såväl utvändigt som invändigt. Varje lägenhet utformas för att möta dagens behov och en modern livsstil med självklar respekt för miljön. Ett exempel är de energisparande lösningarna, ett annat det strategiska läget med service, kommunikationer, restauranger, stränder och friluftsliv runt knuten. Vill du inte ta bilen kan du lätt ta cykeln in till Palma eller längs havet ända bort mot El Arenals marina. Samma sträcka följer den palmkantade strandpromenaden och du tar dig gående till gamla stan och Palmas berömda katedral på mindre än en halvtimme, samtidigt som du blickar ut över havet och stranden.

Ännu närmare ligger lugna och populära Portixol som tidigare var en gammal fiskeby. Hit tar du dig enkelt till fots eller med cykel. I Portixol finns marina, en privat nyupprustad hamn, ett rikt restaurangliv längs havet och det milslånga promenad- och cykelstråk som binder samman stränderna och de små båthamnarna i Palma med Portixol, Ciutat Jardin, Cala Gambas, Can Pastilla och El Arenal.

Avantespacia är en nationell byggarutvecklare med närvaro i hela Spanien.

För mer information: www.avantespacia.com