Restaurang Flanigan: 30 år av tradition och nyskapande

Utsökta spanska rätter med smak av Medelhavet. Ett team som står redo att servera dig med utmärkt och effektiv service alla tider på dagen. En lugn och avkopplande miljö precis vid havet. Allt detta och mycket mer därtill är vad Flanigan alltid har bjudit på – en förträfflig restaurang i Puerto Portals som är ett kulinariskt landmärke på de Baleariska öarna.

För att förstå myten kring restaurangen måste du först lära känna dess historia. Låt oss titta tillbaka i tiden 30 år. Året var 1987: marknaden för lyxbåtar hade börjat öka och bli riktigt populär. Vid denna mer än lämpliga tidpunkt invigdes Puerto Portals på Mallorca, en av de finaste, trevligaste och viktigaste hamnarna i Medelhavet. Samtidigt öppnades vår föredömliga restaurang med sin unika och personliga stil. Färska ingredienser från marknaden finns alltid representerade på menyn och tillagas av av en dedikerad kock, vilket tillsammans med de rekreationsmöjligheter som finns utgör våra främsta lockelser.

Ägaren och skaparen, Miguel Arias, ombads att förvandla hamnbaren vid den blomstrande anläggningen som började att få besök av båtar från hela världen till någonting annorlunda, originellt, glatt och intressant. De som kom på besök ville ha frukost, ta sig en kopp kaffe och läsa dagstidningarna på fast mark. Det fanns en öppning i hamnens kommersiella utbud, Arias såg den och så föddes idén till Flanigan. Nu erbjuder man frukost, kvällsfika och allt däremellan. Idén blev snabbt till en tradition som uppskattas av alla: sanna gourmeter och hamnstammisar, förbipasserande sjömän och bofasta.

De riktiga stjärnorna på menyn är fisk och skaldjur direkt från fiskmarknaden, rött kött och säsongens grönsaker. Målet är att alla ingredienser ska tillagas och konsumeras vid absolut rätt tidpunkt. Den minutiösa behandlingen av produkterna märks på slutresultatet, i smakerna och texturerna maten får. Det är ett sant nöje att njuta av en god måltid i händerna på en expert och hans team, här i Flanigans kök. Vinlistan följder samma tradition av höga krav och omsorg: för att en god måltid ska kunna nå riktiga höjder krävs sällskap av ett välsmakande glas vin.

FLANIGANS CATERING, EN GARANTI FÖR KVALITET OCH SMAK

Restaurangens filosofi och kunnande tillämpas även inom sidolinjen catering, uppdelad i fyra avdelningar: bröllop, båtar, evenemang och grupper. Flanigans team tar sig dit det krävs för att rätterna som gästerna bjuds på ska smaka av välbehandlade produkter, tillagade i precis rätt tid och som sig bör, helt i enlighet med restaurangens tankesätt. För att designa de olika avdelningarna inom cateringverksamheten har Flanigan en expert till hjälp, en bankettchef med inte mindre än 20 års erfarenhet av att organisera bröllop: Alina Cannella, ansvarig för att förverkliga våra kunders drömmar. Alina belyser betydelsen av valet av platser och menyer: «Vi har ett nära samarbete med dem som anlitar oss. Vi undersöker och rekommenderar inte bara olika rätter och drycker utan även ett urval platser för bröllop så att de själva ska kunna välja i enlighet med sina behov och önskemål. Det är platser jag har utvärderat personligen och som jag vet är tillförlitliga.”

Bankettchefen påpekar också att en av de största fördelarna när man organiserar ett evenemang i samråd med Flanigan är att «vi ger fullständig rådgivning om florister, dekorationer, musik och fotografi». Flanigan bistår helt enkelt med en övergripande bröllopsplanering i samband med uthyrning för bröllop. «Min passion är att hjälpa par att planera extraordinära händelser på den romantiska, pittoreska och inbjudande ön Mallorca, att uttrycka sin personlighet och stil genom att lyssna på sina drömmar, och se till att de uppfylls», avslutar Alina.

Flanigans catering tar även beställningar från båtar och levererar rätter som kan avnjutas ombord, under seglats eller i hamnen, alltid lika fräscha som på restaurangen. Så fungerar Flanigans catering – ledande inom kvalitet, garanti och kundengagemang i firandet av bröllop eller andra evenemang.